КСУ відмовив у відкритті провадження за поданням щодо Шкарлета

Читать на русском
У вівторок, 31 серпня, КСУ відмовив у відкритті провадження за подання нардепів щодо конституційності постанови про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки.
Автор фото -Mind.ua

У вівторок, 31 серпня, КСУ відмовив у відкритті провадження за поданням нардепів щодо конституційності постанови про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки.

Про це повідомила в Telegram народний депутат від СН і постійний представник ВР в КСУ Ольга Совгиря.

Як депутати голосували за призначення Лещенка, Шкарлета і ВітренкаРада призначила міністрами Сергія Шкарлета і Романа Лещенка. Для призначення Юрія Вітренка не вистачило голосів.

«Конституційний Суд відмовив у відкритті провадження у справі за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо конституційності Постанови Верховної ради України «Про призначення Шкарлета С. М. міністром освіти і науки України», - зазначила вона.

Нагадаємо, 17 грудня Рада проголосувала за призначення Шкарлета міністром освіти, хоча профільний комітет з питань освіти не підтримав подання про його призначення.

Пізніше з'ясувалося, що під час голосування зафіксували факти «кнопкодавства» - надійшли голоси від деяких нардепів ОПЗЖ, яких не було в сесійній залі.

Офіс генпрокурора України за заявою партії «Голос» відкрив кримінальну справу про можливе «кнопкодавство» під час голосування за Шкарлета.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: