Рівень освіти в Україні впав на 8% – Шкарлет

Читать на русском
Результати контрольних оцінювань показують, що переклад значної частини навчального процесу в режим онлайн негативно вплинув на якість освіти. Рівень впав на 8%.
Фото mind.ua

Результати контрольних оцінювань показують, що переклад значної частини навчального процесу в режим онлайн негативно вплинув на якість освіти. Рівень впав на 8%.

Про це сказав в інтерв'ю «Радіо Свобода» міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

З березня 2020 року у зв'язку з пов'язаними з пандемією карантинними обмеженнями значна частина навчального процесу в українських школах була переведена в режим онлайн.

Дистанційне навчання: все про права та обов'язки учнів і вчителівВсе про права та обов’язки учнів, батьків та вчителів під час дистанційного навчання, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Навіть зрізи наші після того, як ми ввели «Всеукраїнську школу онлайн», грудневий і квітневий, показали, що якість освіти в цілому по країні приблизно впала на 8%, але вже трохи вирівнюється через те, що є певні еталонні уроки, і вчителі користуються ними, щоб побудувати освітню траєкторію у ввірених класах в рамках тих стандартів, які вже записані і анонсовані», – розповів міністр.

Шкарлет вважає, що ймовірність дистанційного навчання з 1 вересня залежить від дисципліни українців.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 31 травня підписав указ про створення Президентського університету в Києві. Указ включає створення самого університету, архітектурної концепції, яка повинна бути покладена в техніко-економічне обґрунтування всього.

Зеленський вважає, що зарплата викладачів Президентського університету повинна становити не менше чотирьох тисяч доларів, або чотирьох тисяч євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: