У Чехії стартували міжнародні військові навчання

Читать на русском
Навчання проводяться з метою відпрацювання співробітництва диспетчерів передових сил з екіпажами літаків і вертольотів і командирами наземних підрозділів.

Міжнародні навчання Ample Strike сьогодні розпочалися в Чехії.

Про це інформує сайт чеського війська у понеділок, 30 серпня.

У маневрах, які триватимуть до 19 вересня, окрім армії Чеської Республіки, беруть участь представники Франції, Угорщини, Німеччини, Нідерландів, Польщі, США, Словаччини та Великої Британії. Це близько 700 військових.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Навчання проводяться з метою відпрацювання співробітництва диспетчерів передових сил з екіпажами літаків і вертольотів і командирами наземних підрозділів у багатонаціональному середовищі і відпрацювання завдань прямої авіаційної підтримки, а також із метою перевірки здатності Чехії надавати підтримку іноземним військам.

Чеський літак Jas-39 Gripen практикуватиме заправку в повітрі. Крім чеських Jas-39 Gripen і L-159 Alca, вертольотів Мі-24/35 будуть залучені німецькі літаки Learjet, угорські Jas-39 і нідерландські L-39C. А Сполучені Штати оголосили про участь винищувачів F-15 і літаків, що забезпечують заправку в повітрі KC-135.

Нагадаємо, армія США біля берегів Гавайських островів атакувала і знищила власний фрегат Військово-морських сил Ingraham типу Oliver Hazard Perry. Фрегат піддався атаці і був знищений у рамках навчань Sink Exercise (SINKEX) - Ingraham був списаний корабель-мішень.

Раніше повідомлялося про те, що Велика Британія передасть ВМС України два військові кораблі - це виведені зі складу Королівського ВМФ тральники.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: