Військові США розстріляли власний фрегат

Читать на русском
Тип фрегатів КРО (керованої ракетної оборони) Oliver Hazard Perry перебував на озброєнні ВМС США з 1970-х років
Фото з місця подійВМС США

Армія США біля берегів Гавайських островів атакувала і знищила власний фрегат Військово-морських сил Ingraham типу Oliver Hazard Perry. Фрегат піддали атаці та знищили у рамках навчань Sink Exercise (SINKEX) - Ingraham був списаним кораблем-мішенню.

Про це повідомляє видання The Drive.

За час навчань фрегат пережив кілька ракетних ударів і на завершення - торпедну атаку, яка поставила крапку в його долі. Після попадання торпеди корабель розколовся надвоє і затонув.

Будувати чи не будувати: в Україні знову вирішили зайнятися власним корветомПроте багато чинників свідчать, що цей проєкт завершити не вдасться. Проблема є, зокрема, з фінансуванням.

Тип фрегатів КРО (керованої ракетної оборони) Oliver Hazard Perry перебував на озброєнні ВМС США з 1970-х років. При цьому фрегати такого типу будувалися не тільки для американського флоту, але і для інших держав - вони все ще знаходяться на службі в Туреччині, Австралії, Єгипті, Польщі та деяких інших країнах.

У самих США тип Oliver Hazard Perry поступово списувався і виводився зі складу флоту з 2006 року, коли списали головний однойменний корабель серії, і аж до 2015 року, коли зі складу флоту вивели Ingraham.

Long-range Maritime Strikes During Large Scale Exercise (LSE) 21U.S. Navy

Нагадаємо, в Україні президент Володимир Зеленський повідомив, що до 2035 року планують реалізувати велику програму з розвитку військово-морського флоту (ВМФ).

Раніше повідомлялося про те, що Великобританія передасть ВМС України два військові кораблі - це виведені зі складу Королівського ВМФ тральщики.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: