В Естонії парламент не зміг обрати президента країни у першому турі

Читать на русском
Естонський парламенту 30 серпня не зміг обрати президента країни у першому турі голосування. Єдиному кандидату не вистачило голосів.
FOTO: KIUR KAASIK

Естонський парламент на позачерговому засіданні у понеділок, 30 серпня, не зміг обрати президента країни у першому турі голосування. Єдиному кандидату не вистачило голосів.

Про це повідомляє Delfi.

Кулеба різко розкритикував президента Естонії через слова про євроінтеграцію УкраїниМЗС України вже висловило своє відверте обурення словами Кальюлайд естонському Міністерству закордонних справ

На пост глави держави був висунутий директор Естонського національного музею Алар Каріс. Для обрання йому було необхідно отримати в парламенті голоси не менше двох третин народних обранців, тобто 68 депутатів зі 101.

За кандидатуру Каріса проголосували 63 депутати, 16 бюлетенів були не заповнені, всього проголосували 79 депутатів.

Згідно естонського законодавства, якщо жоден з кандидатів не набере потрібну кількість голосів у першому турі голосування, на наступний день буде проведено другий тур. До другого туру голосування депутати можуть висунути нових кандидатів. Для висунення претендентів необхідно зібрати 21 підпис депутатів парламенту.

Якщо і в другому турі жоден з кандидатів не набере 68 голосів, цього ж дня відбудеться третій тур.

Якщо обрати нового главу держави парламенту все ж не вдасться, буде скликана Колегія вибірників.

Другий тур виборів відбудеться завтра, 31 серпня.

Відзначимо, вперше за 30 років в Естонії на пост президента у першому турі був всього один кандидат.

Нагадаємо, на минулому тижні чинний президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що для отримання членства в ЄС Україні необхідно «ще 20 років роботи».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: