В уряді відповіли на заяву президента Естонії щод євроінтеграції України

Читать на русском
Віцепрем'єр Ольга Стефанішина прокоментувала заяви президента Естонії Керсті Кальюлайд про те, що Україні для членства в ЄС потрібно ще 20 років роботи.
Ольга СтефанишинаФото: Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції / Facebook

Віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина прокоментувала заяви президента Естонії Керсті Кальюлайд про перспективи членства України в ЄС і НАТО.

Про це повідомляє «Європейська правда» у четвер, 26 серпня.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Зокрема, мова йде про слова Кальюлайд, що Україні «знадобиться з 20 років роботи» для готовності до членства в ЄС.

«Особисто я бачу в цій заяві пані Кальюлайд черговий сигнал про неготовність ЄС до розширення і спробу пояснити це нібито неготовністю самих країн східного сусідства», - заявила Стефанішина.

За її словами, подібні прогнози не мають під собою ніяких конкретних розрахунків.

«Швидкість інтеграції залежить не тільки від України, але і від ЄС, від політичної волі його країн до прийняття нових членів. Це не технічний процес, як намагаються представити в деяких столицях ЄС. Сьогодні м'яч на стороні Євросоюзу: я вважаю, Україна має всі підстави отримати офіційний статус країни-кандидата в члени ЄС», - зазначила Стефанішина.

За словами віцепрем'єра, Україна демонструє хорошу динаміку виконання Угоди про асоціацію, що дозволяє говорити про інтеграцію до внутрішнього ринку ЄС. Також влада знає, які ще реформи необхідно провести.

Нагадаємо, президент Естонії в інтерв'ю дала скептичний прогноз щодо перспектив вступу України до ЄС та НАТО. Також вона не радила інвестувати в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: