Без тесту та ізоляції: Естонія змінила правила перетину кордону для українців

Читать на русском
З 19 липня в Естонії почнуть діяти нові правила в'їзду з країн Європи. Україна потрапила в зелений список країн.
Фото з відкритих джерел

З 19 липня в Естонії почнуть діяти нові правила в'їзду з країн Європи. Україна потрапила в «зелений список» країн.

Про це повідомляє МЗС Естонії.

Україна внесена до списку країни за межами Європейського союзу, резидентам яких дозволено в'їзд в Естонію, в тому числі в туристичних цілях.

Відзначається, що 14-денний рівень інфікування не повинен перевищувати 75,1 нових випадків на 100 тисяч осіб в день. Також українцям не потрібен негативний тест на коронавірус, як при в'їзді в країну, так і за кілька днів до цього. Крім того, не потрібно буде дотримуватися 10-денну самоізоляцію по прибуттю в країну.

Літо-2021: як українці планують провести відпусткуБільше половини українців мають намір провести відпустку в межах країни. Найпоширенішим регіоном для відпочинку в Україні є Одеська область.

Правила діятимуть з 19 по 25 липня.

У списку країн поруч з Україною США, Ізраїль, Албанія, Молдова, Азербайджан, Японія, Вірменія, Північна Македонія, Сербія та інші.

Нагадаємо, Данія з 17 липня, а Німеччина з 18 липня скасовують обмеження на в'їзд для українських туристів. В'їзд до цих двох країн можливий з негативним тестом. У Німеччині приймають також свідоцтво про повну вакцинацію або документ про одужання. А в Данії потрібен ще й тест по прибуттю.

На цьому тижні посли ЄС вирішили додати Україну до рекомендованого списку третіх країн, для яких можна зняти обмеження на в'їзд до Євросоюзу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: