«Антонов» почав розробку нового літака

Читать на русском
До проєктів нових літаків проявила інтерес американська компанія Legacy. А постачати двигуни готовий запорізький Мотор Січ
Ілюстративне фотоradiosvoboda.org

Державне підприємство «Антонов» приступило до відновлення робіт з легкої авіації. ДП розробляє новий літак на базі існуючих Ан-28 і Ан-38. Терміни розробки - два-три роки.

Про це розповів генеральний директор підприємства Сергій Бичков в інтерв'ю виданню «Апостроф».

За словами Бичкова, до проєктів нових літаків проявила інтерес американська компанія Legacy. «Антонов» також веде переговори з авіадвигунобудівним підприємством «Мотор Січ» - Запорізький завод готовий поставляти для нових літаків двигуни.

Парад на День Незалежності: яка техніка була представленаЯка військова техніка була представлена на параді 24 серпня в Києві та Одесі – на інфографіці.

«Це дає можливість розширити можливий ринок для нової машини. І я впевнений, що в найближчі 2-3 роки ви побачите, що такий літак буде створений. Всі кинулися в нішу великих літаків, пасажирських або транспортних, або зовсім маленьких – 1-2 місцевих, чим, до слова, займається і наш колишній співробітник Юрій Яковлєв. А ось літак тієї розмірності, про яку я говорю, зараз не виготовляється» - розповів він.

Бичков додав, що такі моделі раніше випускалися Польщею, але там виробництво згорнули. Тому у держпідприємства є всі шанси зайняти цю нішу, чому воно і взялося за реалізацію даного проєкту.

Нагадаємо, Росія значно активізувала розробку нового так званого «літака Судного дня». Такий літак призначений для управління військовими діями в умовах тотальної ядерної війни - коли всі наземні структури управління знищені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: