Парад на День Незалежності: яка техніка була представлена

Читать на русском

24 серпня в Україні пройшов наймасштабніший за всі роки незалежності військовий парад. Участь у ньому взяли понад 5 тисяч осіб, 400 одиниць озброєння і техніки, а також 100 літальних апаратів. Залучили військових не тільки з України, а й з країн-партнерів. «Слово і діло» пропонує подивитися, яка техніка була представлена на параді.

Техніка на параді була не тільки українська, а й іноземна. Словаччина надала квадроцикл Can-Am Outlander, багі Polaris, легкий БТР, вертоліт і літак. Від Польщі на параді був літак F-16 Fighting Falcon, від Великої Британії – літак Eurofughter Typhoon, від Італії – есмінець Luigi Durand de la Penne D560, від Болгарії – фрегат BGS Drazki F-41, від Румунії – корвет Contra-Amiral Horia Macelariu, від Грузії – катер Dioskuria Р-25.

У Києві Хрещатиком пройшли кілька різних БТР, бронеавтомобілі «Козак-2М1» і «Козак-2», танки «Оплот» і «Булат», бронеавтомобілі, гаубиці, ЗРК «Бук-М1», ЗРК 9К330 «Тор» і ЗРК С -300ПС. Були також комплекси контрбатарейної боротьби, медтехніка, командно-штабні машини зв'язку, радіорелейна станція, транспортний тягач, автоцистерна та лазне-пральний комплекс.

Українська авіація була представлена вертольотами Мі-8, Мі-14, Мі-24, Н-145 і EC-225LP, літаками Ан-26, Ан-32П, Ан-72, Іл-76, Су-27, Су-25, Су-24М, Ан-70, МіГ-29 і літаком «Мрія».

Парад пройшов не тільки на суші, а й на воді. У Києві продемонстрували катери «Костопіль», «Бердянськ», «Нікополь», «Сватове», Willard, Brig і Wing.

В Одесі у морському параді взяли участь розвідувальний корабель «Сімферополь», десантні кораблі «Юрій Олефіренко» і «Станіслав», розвідувальний корабель «Переяслав», рятувальне судно «Олександр Охрименко», кілька патрульних катерів, водолазне судно, катер зв'язку.

Нагадаємо, «Слово і діло» зробило контент-аналіз промов Володимира Зеленського на День Незалежності.

Також ми писали про те, як змінювалася риторика Зеленського щодо святкування.

У нашому матеріалі можна прочитати, що в російських ЗМІ говорили про святкування Дня Незалежності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: