Україна до кінця 2021 року отримає від Франції 22 вертольоти – МВС

Читать на русском
Французька компанія в рамках контракту повинна передати Україні 55 гвинтокрилих машин трьох модифікацій - Н125, Н145 і Н225
Вертоліт Airbus H225 ДСНСmvs.gov.ua

** Україна повинна отримати 22 французькі вертольоти Airbus до кінця 2021 року. Поставка проводиться в рамках контракту, укладеного у 2018 році з французькою корпорацією Airbus Helicopters SAS.**

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Французька компанія в рамках контракту повинна передати Україні 55 гвинтокрилих машин трьох модифікацій - Н125, Н145 і Н225. Н125 призначаються для Державної прикордонної служби України, Н145 - для Національної поліції України, Н225 - для державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії.

Вертольоти підходять для аеромедичної евакуації, рятувальних операцій, підтримки громадського порядку, антитерористичних і спеціальних операцій, підтримки охорони на державних кордонах і підтримки порядку на дорогах. Зараз у складі МВС працює 17 з 55 вертольотів:

  • два вертольоти типу Н125 працюють в інтересах ДПСУ;
  • п'ять вертольотів типу Н145 - в інтересах Нацполіції;
  • шість вертольотів типу Н225 - ДСНС;
  • чотири вертольоти типу Н225 - Нацгвардії.

Нагадаємо, раніше українські прикордонники почали літати над Карпатами, щоб випробувати Французькі вертольоти. Триває гірська підготовка екіпажів, яка поєднується з моніторингом кордону.

У травні 2021 року Національна гвардія отримала черговий французький вертоліт Airbus Н225, який поставлений в рамках розвитку Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту МВС України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: