Зеленський доручив запустити спецпідготовку інженерів «Антонова»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський доручив за 3 місяці створити і запустити спецпрограми підготовки інженерів-конструкторів.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив державному концерну «Укроборонпром» протягом 3 місяців запустити спецпрограми підготовки інженерів-конструкторів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента у неділю, 7 лютого.

Як відбувалася реформа «Укроборонпрому» і ОПК в 2019-2020 рокахКонцерн Укроборонпром припинить своє існування в 2021 році. Його реформують у кілька холдингів, підприємства яких будуть працювати за принципами корпоративного управління.

«Україна має й надалі пишатися нашими інженерами. Тому Президент Володимир Зеленський дав доручення «Укроборонпрому», до якого входить підприємство «Антонов», спільно з Міністерством освіти і науки та НТУУ «КПІ» створити та протягом трьох місяців запустити спеціальну програму підготовки інженерів-конструкторів ім. О. К. Антонова», - йдеться в повідомленні.

У той де час Кабміну Зеленський доручив розробити стимули, щоб «талановиті молоді інженери могли і далі прославляти Україну на весь світ».

Нагадаємо, державний концерн «Укробонпром» хочуть розділити на два холдинги - Аерокосмічний і Оборонні системи України. Про це раніше заявляв гендиректор концерну Юрій Гусєв. Планувалося, що Верховна рада зможе розглянути відповідну ініціативу у першому читанні на початку лютого, а закон прийняти у березні-квітні 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: