Американський флот провалив випробування протиракетної оборони – Reuters

Читать на русском
Військові США тримають в секреті як район, де проводилися навчання, так і причини, за якими корабель ВМФ не зміг виконати своє завдання.
Ілюстративне фотоFacebook

Випробування корабля військово-морського флоту з елементом протиракетної оборони Aegis (Егіда) закінчилися провалом. Під час навчань військовий корабель виявився не в змозі перехопити навчальну ціль - балістичну ракету середньої дальності.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на Агентство з протиракетної оборони при Міністерстві оборони США.

«Мета випробування полягала в тому, щоб продемонструвати здатність корабля Aegis з системою захисту від балістичних ракет виявляти, відстежувати, вражати та перехоплювати ціль у вигляді балістичної ракети середньої дальності залпом з двох ракет Standard Missile-6 (SM-6) Dual II», - йдеться в повідомленні.

Однак корабель не зміг перехопити ракету. При цьому Агентство не називає як району, де проводилися навчання, так і причин, за якими корабель ВМФ не зміг виконати своє завдання.

Нагадаємо, Міністерство оборони України розглядає можливість придбання для Збройних сил систем протиракетної оборони, аналогічних ізраїльському «Залізному куполу», який використовується Ізраїлем для відбиття ракетних атак угруповання ХАМАС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: