У Чорне море увійшов військовий фрегат Італії

Читать на русском
Швидше за все, італійський фрегат Virginio Fasan увійде до складу ескадри НАТО і візьме участь у навчаннях Sea Breeze-2021
Virginio Fasan F591Відкрите джерело

В акваторію Чорного моря 1 липня увійшов італійський фрегат Virginio Fasan F591. Бойовий корабель є флагманом постійної групи НАТО SNMG2. При проходженні через Босфор італійський корабель супроводжував турецький фрегат Barbaros F244.

Про це повідомляється в соціальних мережах очевидців.

Мета візиту італійського фрегата не цілком зрозуміла. Швидше за все, він теж увійде до складу ескадри НАТО, яка бере участь у щорічних міжнародних навчаннях Sea Breeze в Чорному морі.

«Приперлися до кордонів»: чим може відповісти Росія на навчання Sea BreezeРосія має не дуже багато можливостей зірвати навчання Sea Breeze-2021, але всі вони вже відпрацьовані.

Virginio Fasan побудований у 2013 році та несе на борту торпедне і ракетне озброєння, артилерійські універсальні гармати, а також протикорабельні та зенітні ракети.

Нагадаємо, 23 червня російська сторона заявила про те, що есмінець Defender нібито порушив морський «кордон» і в його напрямку здійснили попереджувальне бомбометання.

У Нідерландах заявили, що російські військові літаки 24 червня створили загрозу безпечному руху фрегату ВМФ країни в Чорному морі - наступного дня після інциденту з есмінцем ВМФ Великобританії Defender. При цьому нідерландський Evertsen знаходився за межами кримських вод.

У Чорному морі в понеділок, 28 червня, стартували військові навчання Sea Breeze-2021 і морське патрулювання, організовувані Військово-Морськими силами (ВМС) України та шостим оперативним флотом ВМС США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: