Американська розвідка розсекретила свою доповідь про походження коронавірусу

Читать на русском

Розвідка США опублікувала розсекречену версію доповіді про розслідування походження коронавірусу. Розслідування велося протягом 90 днів, і розвідка не змогла прийти до єдиної думки про походження інфекції.

З доповіддю можна ознайомитися на сайті офісу директора Національної розвідки США.

Розвідувальні органи прийшли до висновку, що з рівною ймовірністю можна вважати причинами виникнення коронавірусу дві версії - контакт із зараженою твариною та інцидент в лабораторії. При цьому розвідка не знайшла підтвердження того, що коронавірус розроблявся в якості біологічної зброї, або був створений за допомогою генної інженерії.

Згідно з даними розвідників, аж до початку першого спалаху коронавірусу в Ухані китайські чиновники не були обізнані про вірус. Перший контакт стався не пізніше листопада 2019 року і призвів до єдиного випадку зараження людини. А вже в грудні Ухань накрила серія випадків, пізніше перетворилася на пандемію.

Нові штами коронавірусу можуть назвати на честь сузір'ївСпочатку у ВООЗ обговорювали ідею, аби називати нові штами COVID-19 іменами грецьких богів або богинь.

Водночас розвідка США заявила, що ці висновки не остаточні. Для остаточного висновку потрібні повні дані про перші випадки зараження коронавірусом і співробітництво Китаю. Однак Пекін нібито продовжує перешкоджати слідству, відмовлятися від обміну інформацією і звинувачувати інші країни. Все це замість взяте нібито свідчить про те, що Китай-де не впевнений у підсумках розслідування.

Раніше ЗМІ повідомляли, що розвідка США вивчає генетичні дані про віруси, якими займалися в лабораторії Уханьского Інституту вірусології Китаю. Коли і як вдалося отримати цю інформацію, невідомо, але може розкрити Походження коронавірусу.

Пізніше стало відомо, що уряд Китаю уклав таємну угоду з ВООЗ щодо характеру розслідування Міжнародної групи вчених про походження коронавірусу, що викликає захворювання COVID-19. Організацію поспішили звинуватити в прокитайській спрямованості, що представники ВООЗ спростували.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: