Нові штами коронавірусу можуть назвати на честь сузір'їв

Читать на русском
Спочатку у ВООЗ обговорювали ідею, аби називати нові штами COVID-19 іменами грецьких богів або богинь.
фото з відкритих джерел

Технічний керівник Всесвітньої організації охорони здоров’я Марія Ван Керкхове заявила, що нові штами коронавірусу носитимуть імена сузір'їв, якщо букв грецького алфавіту не вистачатиме для назв.

Про це вона заявила в інтерв’ю The Telegraph.

«Нам, ймовірно, не вистачить грецького алфавіту, але ми вже розглядаємо наступну серію назв. Ми дійсно розглядаємо варіант назвами сузір'їв», - сказала Ван Керкхове.

Невакциновані частіше вмирають від дельта-штаму – МОЗСмертність при зараженні дельта-штамом коронавірусу найчастіше спостерігається серед невакцинованих. Новий штам частіше призводить до госпіталізацій.

Також вона додала, що спочатку у ВООЗ обговорювали ідею, аби називати нові штами COVID-19 іменами грецьких богів або богинь.

«Проте я сказала: будь ласка, не змушуйте мене говорити це публічно», - зазначила вона.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що маркуватиме штами коронавірусу літерами грецького алфавіту, аби уникнути дискримінації щодо країн, де ці варіанти виявили вперше.

Зазначимо, що у світі станом на сьогоднішній ранок, 8 серпня, зафіксовано понад 202,9 млн випадків зараження коронавірусом, з них - більше ніж 4,2 млн летальних, одужали вже понад 182,3 млн осіб.

Нагадаємо, що ООН підтримала рішення ВООЗ щодо мораторію на ревакцинацію.

Раніше ми повідомляли, що у ВООЗ вимагають впровадити мораторій на вакцинацію третьою дозою.

Також, Дельта-штам коронавірусу виявили в Полтавській області. Окрім цього, в одній з областей України підтвердили ще 25 випадків штаму Дельта.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: