США отримали доступ до генетичних даних із лабораторії в Ухані – ЗМІ

Читать на русском
Розвідка США вивчає генетичні дані про віруси, якими займалися в лабораторії Уханьского інституту вірусології Китаю.

Розвідка США вивчає генетичні дані про віруси, якими займалися в лабораторії Уханьского інституту вірусології Китаю. Коли і як вдалося отримати цю інформацію, невідомо, але може розкрити походження коронавірусу.

Про це повідомляє телекомпанія CNN.

За даними джерел, США отримали відомості про 22 тисячі вірусів, які вивчалися в лабораторії Ухань. Відзначається, що ця інформація була видалена з інтернету китайськими чиновниками в вересні 2019 року. Крім того, Пекін відмовився передати ці та інші необроблені відомості про ранні випадках коронавірусу Всесвітньої організації охорони здоров'я та США.

Вакцинація від COVID-19: як довго зберігається імунітетЧерез скільки місяців після вакцинації від коронавірусу починає знижуватися рівень антитіл – на інфографіці.

Інформацією про те, як і коли розвідка США могла отримати доступ до цих даних, телеканал не має. Видання припускає, що це могло статися в результаті злому серверів, пов'язаних із дослідженнями в Уханьского лабораторії.

Співрозмовники телеканалу зазначають, що отриманий масив генетичних даних вимагає ретельного аналізу. Після цього можна зробити висновок про те, чи стався витік коронавірусу з китайської лабораторії або патоген передався людині від тварин у дикій природі.

Вивчення масиву генетичних даних ведеться за допомогою суперкомп'ютерів у лабораторіях Міністерства енергетики США. Як зазначає телекомпанія, аналіз ускладнюють те, що записи зроблені на китайській мові. Тому зараз триває пошук перекладачів, яким можна довіряти.

Раніше ООН підтримала рішення ВООЗ про мораторій на ревакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: