Резніков назвав умову вступу України до НАТО

Читать на русском
Україна зможе приєднатися до НАТО тоді, коли Альянс визнає її рівним партнером. Поки НАТО бачить в Україні тільки проблему, шлях туди для неї закритий
Українська армія має великий досвідВідкрите джерело

Україна зможе вступити в НАТО тільки тоді, коли стане рівним партнером для Альянсу. НАТО помилково сприймають, як виключно військову організацію, але вона дивиться і не тільки на військовий аспект.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Помилкове сприйняття, що НАТО - це військова організація. Це не так, вона в тому числі Військова, але Альянс налаштований на демократичні відносини, на економічний розвиток, на краще життя. Ми про це часто забуваємо. Ми говоримо, шукаймо співпраці в питаннях гуманітарного розмінування, перебудови наших ветеранів-400 тис. ветеранів пройшли через цю війну, розвиваймо інфраструктуру Донецької та Луганської областей, які вже давно подих війни почули. Давайте не забувати, що дві третини окупованих територій вже деокуповані, близько 200 населених пунктів деокуповані в Донецькій і Луганській областях. Тому ми говоримо, нам потрібна ваша допомога, але ми самі розуміємо, що реформи потрібні нам, не вам», - сказав віцепрем'єр.

Жорстка риторика: чим Зеленський дорікає західним партнерамВолодимир Зеленський почав дорікати західним партнерам за недостатню підтримку України. Особливо президенту не подобається відсутність конкретики щодо членства в НАТО.

За словами Рєзнікова, Україна зможе приєднатися до НАТО тоді, коли Альянс визнає її рівним партнером. Поки НАТО бачить в Україні тільки проблему, шлях туди для неї закритий.

«Ми зайдемо рівно тоді, коли будемо рівними партнерами, і ми будемо розуміти, що досвід нашої української армії вам важливий. Те, що знає сьогодні українська армія на рівні щоденного протистояння, не знає ніхто в НАТО. Не сприймайте нас як проблему у ваших стосунках з росіянами, а сприймайте нас частково як елемент особливих відносин з росіянами», - зазначив він.

Нагадаємо, 7 липня президент Володимир Зеленський заявив про те, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

У відповідь на це спецпредставник генсека НАТО Джеймс Аппатурай заявив, що ніякого переліку конкретних реформ для України немає і бути не може.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: