Зеленський підписав рішення РНБО про рух України в НАТО

Читать на русском
Відомо, що рішення РНБО розглядалося в секретному режимі. Зеленський поклав контроль за його виконанням на секретаря РНБО Данилова
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський надав чинності рішенню Ради національної безпеки та оборони України «Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України в Організацію Північноатлантичного договору», прийнятому на засіданні РНБО в червні.

Відповідний указ № 307/2021 опублікований на сайті президента 23 липня.

Відомо, що вищезазначене рішення РНБО розглядалося в секретному режимі. Крім постанови про введення в дію цього рішення Зеленський поклав контроль за його виконанням на секретаря РНБО Олексія Данилова.

У документі наголошується, що підготовка України до набуття членства в НАТО є найважливішим державним завданням. Однак для того, щоб країну розглядали у якості реального кандидата на членство слід досягти серйозного прогресу у всіх сферах життєдіяльності держави.

Крім того, в документі згадані очікування суспільства, а конкретно результатів впровадження реформ, які конвертувалися б в добробут і безпеку громадян, успіх яких залежить від ефективного інтегрування принципу забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків в усі сфери державної політики.

Жорстка риторика: чим Зеленський дорікає західним партнерамВолодимир Зеленський почав дорікати західним партнерам за недостатню підтримку України. Особливо президенту не подобається відсутність конкретики щодо членства в НАТО.

РНБО доручила Кабміну:

  • протягом двох місяців проаналізувати стан виконання річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО та вжити заходів щодо підвищення ефективності їх реалізації;
  • опрацювати питання про створення в органах влади окремих структурних підрозділів, а також за пів року забезпечити розробку програм підвищення кваліфікації держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування з питань євроатлантичної інтеграції;
  • за три місяці розробити питання про формування національної системи переходу сектору безпеки та оборони на стандарти НАТО і реалізувати закон про оборонні закупівлі.

Міноборони отримало завдання:

  • вжити заходів для невідкладного призначення військового представника місії України при НАТО та продовження дії Меморандуму про домовленість між Україною та НАТО щодо співпраці з питань консультацій, управління, зв'язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в рамках програми НАТО «Партнерство заради миру»;
  • у двомісячний термін внести на розгляд Кабміну пропозиції щодо вдосконалення вимог з фізичної безпеки, процесів внутрішнього контролю та процедур звітності з військового майна;

Відповідним міністерствам і відомствам також доручили забезпечити участь ЗСУ в операціях, тренуваннях і навчаннях НАТО, активізувати діалог української розвідки з колегами з НАТО, організувати обмін досвідом з протидії гібридній війні з РФ і направити українців працювати на додаткові посади в штаб-квартирі та інших структурах НАТО.

Нагадаємо, 7 липня президент Володимир Зеленський заявив про те, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

У відповідь на це спецпредставник генсека НАТО Джеймс Аппатурай заявив, що ніякого переліку конкретних реформ для України немає і бути не може.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: