Соцпакети з накопичувальними пенсіями з'являться через два роки – Шмигаль

Читать на русском
В Україні з 2023 року почнуть запроваджувати соціальні пакети з накопичувальними пенсіями. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Денис Шмигальфото УП

В Україні з 2023 року почнуть запроваджувати соціальні пакети з накопичувальними пенсіями.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні робочої групи з питань запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення у вівторок в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Накопичувальна пенсійна система: як депутати пропонують проводити реформуЗапровадити накопичувальне пенсійне забезпечення як додатковий елемент системи пропонують Третьякова і Струневич.

«Завдання робочої групи - впровадження на базі чинного законодавства за рішенням уряду з 2023 року соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями. Фактично це можуть бути ключові бюджетники, де ми можемо це випробувати без зміни законодавства. Але, звичайно, наша мета-ухвалення відповідних законів і повноцінне запровадження накопичувальної пенсії в Україні в цілому», - сказав він.

Прем'єр додав, що досвід введення соціальних пакетів накопичувальної пенсії далі буде поширений на соціальних працівників, вчителів та військових як елемент переходу до повноцінної накопичувальній системі.

Нагадаємо, в Мінсоцполітики розповіли, кого переведуть на обов'язкову накопичувальну пенсію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: