У Мінсоцполітики назвали умови для отримання пенсії в сім тисяч

Читать на русском
Українці зможуть отримувати досить високу пенсію, якщо для цього виконають ряд обов'язкових умов
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Тільки українці з повним страховим стажем із солідарної та накопичувальної систем можуть розраховувати на отримання пенсії в розмірі близько 7 тисяч гривень.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

При внесках 4% від заробітної плати та прибутковості + 0,25% на місяць вище рівня інфляції, згідно з підрахунками, українці зможуть накопичити на досить високу пенсію, однак для цього обов'язкові до виконання наступні умови:

Накопичити без держави: коли завершиться пенсійна реформа в УкраїніДискусії з приводу запуску накопичувальної пенсійної системи вже за нової влади тривають останні 2 роки. Які шанси запустити пенсійну реформу у наступному році – аналізував політолог Олександр Радчук.

  • заробітна плата повинна бути не менше 15 тисяч гривень на місяць;
  • загальний підтверджений стаж роботи від 35 років;
  • пенсія в солідарній системі в розмірі 3,6 тисячі гривень.

За цих умов середня пенсія за накопичувальною системою за 15 років становитиме 3,1 тисячі гривень, що в сумі дасть розмір загальної пенсії за солідарною та накопичувальною системами понад 6,7 тисячі гривень - 45% від розрахункової зарплати.

Нагадаємо, велика частина українців мріє мати міцне здоров'я, трохи менше хочуть мати велику заробітну плату. Найменше українці мріють про побудову кар'єри.

Неофіційно працевлаштовані українці після досягнення пенсійного віку не зможуть претендувати на пенсію. Така ситуація буде можлива, якщо в терміновому порядку не змінити деякі законодавчі норми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: