Ексголові Харківської облради не змінили запобіжний захід

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу адвоката підозрюваного на обраний запобіжний захід.
Артур Товмасянфото: Накипело

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді 3 млн грн застави з обов'язками колишнього голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 17 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив Товмасяну майже 3 млн грн застави як запобіжного заходу. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше за нього внесли ці гроші.

Втім, не погодившись з таким рішенням, адвокат Товмасяна подав скаргу, в якій просив взагалі скасувати запобіжний захід.

Від штрафу до відрубування рук: як у світі карають чиновників-корупціонерівУ Китаї за корупцію в особливо великих розмірах чекає смертна кара, а в Ірані можуть відрубати руки.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Артура Товмасяна – ред.) - Осаволюка Ярослава Миколайовича на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 5 серпня 2021 року про застосування запобіжного заходу у вигляді застави відносно підозрюваного – залишити без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Товмасяну про підозру. Раніше антикорупційні органи повідомляли про підозру в цій же справі заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату Руслану Танабашу.

Після чого ВАКС заарештував Малиша з альтернативою 4,75 млн грн. Його ж спільника-адвоката Танабаша теж заарештували, але заставу визначили в 713 700 грн. Пізніше за них обох внесли заставу, вони вийшли із СІЗО і на підозрюваних поклали обов'язки.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн. зловмисників затримали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: