Промова Зеленського на День Незалежності: що сказав президент

Читать на русском

Зеленський у промові до Дня Незалежності згадав історичні події, видатних українців та пожартував про Януковича.
Скрін трансляції

У вівторок, 24 серпня, Україна відзначає День Незалежності. Під час урочистостей у своїй промові президент Володимир Зеленський згадав історичні події, видатних українців та пожартував про експрезидента Януковича.

Розпочав виступ глава держави, анонсувавши нове свято в Україні - День української державності. А також нагадав, що Україна має тисячолітню історію:

Чи пам'ятаєте ви святкові промови президентів на День Незалежності – тестЧи впізнаєте ви президента України за уривком з його промови на День Незалежності – пройти тест онлайн.

«Ми — молода країна з тисячолітньою історією. Ми не сироти і не знайди, ми — нащадки могутньої країни в центрі Європи. Ми маємо не лише почуватися, а й поводитися відповідно. Ми — спадкоємці державності, яка існувала понад тисячу років тому».

За словами Зеленського, жоден зовнішній ворог не завдав Україні більшого удару, ніж самі українці.

«Ми всі багато сперечаємося про минуле, а це означає, що ми не робимо висновків з власної великої історії. Тому що жоден ворог не завдав нам більшого удару, ніж наші власні чвари. У чому сила українського народу? В українському народові», - сказав він.

А єдине, що може розділяти українців, вважає президент, - «щедро накритий стіл, де ми разом обов'язково піднімемо тост за те, що ми стали сильною країною».

За його словами, «можна окупувати території, але неможливо окупувати любов людей до України. Можна змусити отримувати паспорти, але не паспортизувати українські сердця».

Також, згадуючи про кожен регіон України, Зеленський згадав про Донбас, не назавши ім'я президента-втікача Віктора Януковича:

«Рівненщина подарувала нам першого президента України, Чернігівщина — другого, Сумщина — третього, Донеччина... подарувала нам Леоніда Бикова і Сергія Бубку».

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає День Незалежності.

Трасляцію параду в Києві можна дивитися тут.

Сьогодні по всій країні відбудеться понад 150 заходів, а у параді на Хрещатику, в Києві, візьмуть участь більш ніж п'яти тисяч військових: буде три колони - піша, повітряна та механізована.

«Слово і діло» також пропонує подивитися, як змінювалася риторика Зеленського щодо святкування Дня Незалежності.

Крім того наші аналітики з'ясували, що політики обіцяли зробити до Дня Незалежності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: