Відкрити стадіон і запустити супутник: що політики обіцяють зробити до Дня Незалежності

Читать на русском
Кирило Тимошенко обіцяв до Дня Незалежності відкрити урбан-парк в Києві, а Сергій Козир – стадіон у Херсонській області.
Слово і діло

Під Києвом вже другий місяць ремонтують трасу до аеропорту «Бориспіль». Картину з великою кількістю спецтехніки та величезними заторами доповнює білборд зі словами «До 24 серпня побудуємо нову дорогу». Цей напис – уособлення того, як в Україні люблять підганяти завершення інфраструктурних проєктів під якісь свята. Цьогоріч привід тим паче грандіозний – 30-річчя Незалежності. До цієї дати політики і чиновники вже наобіцяли відкрити стадіони і дороги, докладніше – в матеріалі «Слово і діло».

Напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, відзначається День державного прапора. До свята президент Володимир Зеленський обіцяв у всіх регіонах країни встановити великі прапори.

У грудні Зеленський говорив, що до 30-річчя Незалежності буде відремонтована «найдовша дорога» Стрий – Покровськ. Щоправда, в лютому президент вже сказав, що її збудують у 2021 році, без будь-якої дати.

Не інфраструктурний проєкт, але до Дня Незалежності Зеленський обіцяв створити кілька нових міжнародних платформ для «протидії глобальним викликам». «Моя ініціатива і амбітна мета – щоб Україна створювала і ставала місцем дії для нових міжнародних платформ, форматів і інституцій, які об'єднають різні країни для подолання глобальних викликів. До речі, кілька таких форматів з'являться в Україні вже в цьому році, напередодні Дня Незалежності», – говорив він. Поки що у нас тільки планується саміт «Кримської платформи».

Не прямо до 24 серпня, але цього року, Володимир Зеленський доручив запустити в космос український супутник. «Акцентував увагу на прискоренні виконання завдання президента України Володимира Зеленського з виведення на навколоземну орбіту космічного апарату дистанційного зондування землі «Січ 2-30 (2-1)». Підкреслив, що ми повинні вжити всіх необхідних заходів, щоб це відбулося до кінця 2021-го, 30-річчя Незалежності України», – розповідав глава Мінстратегпрому Олег Уруський.

День Незалежності України: скільки коштуватиме підготовкаНа підготовку до Дня Незалежності 2021 планують витратити близько 5,4 млрд грн. Детальніше – на інфографіці.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко обіцяв до Дня Незалежності відкрити урбан-парк в Києві на ВДНГ. Його створять в рамках програми «Велике будівництво». Там буде бетонний скейт-парк, майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, клаймбінгу, воркауту.

Так само до свята Тимошенко обіцяв відкрити всі мостові переходи Запорізького мосту.

У місцевої влади 24 серпня теж популярна дата. Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків обіцяв до свята встановити локомотив у Привокзальному сквері.

Голова Херсонської обласної адміністрації Сергій Козир обіцяв до річниці Незалежності побудувати першу чергу шляхопроводу, який з'єднає два райони. І, крім того, урочисто відкрити стадіон у селі Чорнобаївка.

Ще один стадіон до Дня незалежності хочуть облаштувати в Чагорській громаді, так сказав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

У планах нової глави Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлани Онищук завершити до свята ремонт і відкрити музей писанки в Коломиї. «Музей писанкового розпису – це знакова мистецька споруда для Івано-Франківської області, адже вона є символом життя, добра і надії», – зазначила вона.

До Дня Незалежності глава Рівненської ОДА Віталій Коваль пообіцяв здати в експлуатацію приймальне відділення Сарненської центральної районної лікарні.

На Гаєвському мосту в Тернопільській області буде повністю відкритий проїзд транспорту. «Робиться також Гаєвський міст, яким відповідно буде відкритий проїзд повністю по чотирьох смугах, дві – в один бік, дві – в інший, до Дня Незалежності», – повідомив Володимир Труш.

Нагадаємо, скільки коштуватиме підготовка до Дня Незалежності, можна подивитися на інфографіці «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: