В Україні зросла кількість штрафів за куріння в громадських місцях

Читать на русском
За куріння в непризначених з цього місцях штраф від 51 до 170 грн за перше порушення, і від 170 до 340 грн – за повторне
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Правоохоронці все частіше штрафують українців за куріння в громадських місцях - за цей штраф відповідає стаття 175-1 КУпАП, куріння тютюнових виробів в заборонених місцях.

Про це повідомляє Національна поліція.

У період з січня по липень 2021 року, згідно з наданою статистикою, кількість порушників зросла на 8% у порівнянні з цим же періодом минулого року.

За 7 місяців 2021 року поліцейські територіальних підрозділів Національної поліції притягнули до відповідальності за куріння в заборонених місцях 206 003 людини, а це на 16 936 людей більше, ніж за аналогічний період минулого року – 189 067. Зросла кількість штрафів, сума надходжень від яких склала 5,015 млн грн.

Заборона на рекламу та смакові добавки: що передбачає антитютюновий законопроєктАнтитютюновий законопроєкт Верховна рада ухвалила в першому читанні. Що він передбачає – на інфографіці.

За куріння в непризначених для цього місцях штраф – від 51 до 170 грн за перше порушення і від 170 до 340 грн - при повторному. Заборона стосується в рівній мірі також електронних сигарет і кальянів.

До заборонених місць відносяться: приміщення і території закладів охорони здоров'я, культурного призначення, навчальних закладів, дитячі майданчики, під'їзди житлових будинків і ліфти, підземні переходи, стаціонарно обладнані зупинки маршруток, приміщення ресторанів і держустанов.

Місця, де куріння дозволено, повинні бути відзначені відповідним знаком.

Нагадаємо, раніше народний депутат від «Слуги народу» Георгій Мазурашу запропонував заборонити продаж алкогольних і тютюнових товарів в магазинах, які торгують харчовими продуктами, товарами для дітей і спортивними товарами. Тютюн і алкоголь запропонували продавати в спеціальних магазинах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: