Місця для паління: депутати відмовилися розширити перелік місць, де заборонені цигарки

Читать на русском
ВР відхилила проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту громадського здоров'я від шкідливого впливу тютюнового диму) (№4030а) і альтернативний до нього.
Ілюстративне фото.

Верховна рада України відхилила проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту громадського здоров'я від шкідливого впливу тютюнового диму) (№4030а) і альтернативний до нього.

Як пише «Слово і Діло», «за» в першому читанні проголосували 157 народних депутатів з 332, зареєстрованих в сесійній залі.

Дим сигарет із прокурором: українців змусять кинути палити?Журналіст Максим Кречетов розповів цікаві деталі кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків компанії Tedis Ukraine.

Також депутати не підтримали за основу законопроект, альтернативний до нього.

Крім того, парламент не підтримав пропозицію направити законопроекти до комітету на доопрацювання або суб'єкту законодавчої ініціативи. Тому, законопроекти вважаються відхиленими.

Нагадаємо, законопроектом №4030а в Кодексі про адміністративні правопорушення пропонувалося встановити, що куріння тютюнових виробів в місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У чинному положенні кодексу визначалися заходи у вигляді попередження або накладення штрафу від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше Супрун нагадала українцям про проблему захворювання на рак.

Нагадаємо, експерти розповіли, що подорожчання алкогольної та тютюнової продукції пов'язане зі збільшенням ставок акцизного збору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: