Робочі в Нотр-Дам порушували заборону на паління

Читать на русском
Представники компанії виключають наявність зв'язку між палінням робітників і пожежею в соборі.

Компанія Le Bras Frères, яка встановлювала будівельні ліси навколо шпиля собору Нотр-Дам де Парі, визнала, що деякі її працівники порушували заборону на паління на місці проведення робіт.

Про це повідомляє BFMTV, пише «Слово і Діло».

На Нотр-Дам уже зібрали мільярд євро – ЗМІСума пожертвувань, обіцяних на відновлення собору Паризької Богоматері, який постраждав від пожежі, досягла одного мільярда євро.

Проте представники компанія виключають наявність зв'язку між палінням робітників і пожежею в соборі.

«Справді, деякі працівники час від часу дозволяли собі ігнорувати заборону, і ми дуже шкодуємо з цього приводу», - заявив представник компанії Марк Ашкеназі.

Заява компанії стало відповіддю на статтю французької газети Canard enchaîné, в якій стверджувалося, що на місці проведення будівельних робіт було знайдено сім недопалків.

Ашкеназі зазначив, що «погано затушений недопалок у жодному разі не міг стати причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері».

Нагадаємо, в столиці Франції Парижі увечері 15 квітня сталася пожежа в соборі Нотр-Дам де Парі, в результаті якого обвалився шпиль і дах будівлі. Структуру Нотр-Дам де Парі вдалося зберегти. Вдалося врятувати також терновий вінець Ісуса Христа, вівтар і вівтарний хрест собору.

Столична мерія ухвалила рішення збудувати поруч із постраждалим під час пожежі Нотр-Дам де Парі тимчасовий дерев'яний собор. У тимчасовому соборі можна буде молитися і будуть проводитися служби.

Крім того, в Парижі собор Нотр-Дам де Парі практично врятували від руйнування. Всі нестабільні частини собору, в тому числі декоративні елементи фасадів західної і північної частин і південну вежу, стабілізували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: