Путін зажадав від Меркель «натиснути» на Київ щодо Донбасу

Читать на русском
Крім вимог до Меркель терміново якимось чином вплинути на Київ, Путін традиційно висловив невдоволення чинним українським мовним законодавством.
Путін і МеркельReuters

Президент Росії Володимир Путін в ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 20 серпня заявив, що Україна нібито планує вийти з Мінського процесу і зажадав від глави ФРН «натиснути» на Київ.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Істерику у російського президента викликав просувається офіційним Києвом закон про перехідний період в ОРДЛО та окупованому Криму. Путін поспішив заявити, що прийняття Україною цього Закону означатиме фактичний вихід України з Мінського процесу в односторонньому порядку - з точки зору Росії, ясна річ.

Перехідний період в ОРДЛО та Криму: головні моменти із законопроєкту КабмінуЯк будуть визначати дату закінчення окупації територій, хто матиме право на участь у місцевих виборах на Донбасі і в Криму та інші подробиці законопроєкту – на інфографіці.

«Досить подивитися на те, що говорять перші особи держави. А їхні слова свідчать про те, що вони не збираються виконувати Мінські угоди» - заявив він.

Крім вимог до Меркель терміново якимось чином вплинути на Київ, Путін традиційно висловив невдоволення чинним українським мовним законодавством.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель після зустрічі з Путіним 20 серпня звернула свою увагу на застій в нормандському форматі та виступила за відновлення зустрічей в його рамках.

Раніше міністр з реінтеграції Олексій Резніков заявив, що законопроєкт про перехідний період на окупованих територіях Донбасу і в Криму направлять до Верховної Ради восени. Законопроєкт забезпечить безпечну деокупацію і реінтеграцію цих територій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: