Меркель закликала поновити зустрічі в нормандському форматі

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель звернула увагу на застій в нормандському форматі та виступила за відновлення зустрічей в його рамках.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель звернула увагу на застій в нормандському форматі та виступила за відновлення зустрічей в його рамках.

Про це вона повідомила під час пресконференції в Москві за підсумками зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним.

Переговори «нормандської четвірки»: чи є прогрес у виконанні домовленостей 2019 рокуЯк виконується комюніке нормандської четвірки, ухвалене після зустрічі в Парижі в грудні 2019 року. Розбір Слово і діло.

«Нормандський формат - єдиний політичний формат, який у нас є в наявності, для обговорення супречливих тем», - сказала вона за підсумками переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним.

Меркель зазначила, що наразі в нормандському форматі є певний застій.

«На жаль уздовж лінії розмежування гинуть українські військові і я виступала за те, щоб поновити зустрічі і дати більше життя цьому формату», - додала канцлер, уточнивши, що останній раз «четвірка» збиралася в грудні 2019 року в Парижі.

Також Меркель заявила, що анексія Криму Російською Федерацією порушує територіальну цілісність України, саме тому Німеччина відстоюватиме цю позицію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: