В Україну прибув прем'єр-міністр Грузії

Читать на русском
В суботу, 21 серпня, в Україну прибув прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі. Він візьме участь в установчому саміті Кримської платформи 23 серпня.
Телеграм Денис Шмигаль

В суботу, 21 серпня, в Україну прибув прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі. Він візьме участь в установчому саміті Кримської платформи 23 серпня.

Про це повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram.

«Радий вітати Прем’єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі в Україні. Попереду насичена програма у Львові та Києві, обговорення безпекових, торговельно-економічних, енергетичних, туристичних та багатьох інших питань», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що грузинська делегація також візьме участь в установчому саміті Кримської платформи.

«Ми продовжуємо підтримувати суверенітет та територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. Вдячні за таку саму підтримку з боку наших грузинських партнерів», – додав Шмигаль.

Кримська платформа: яка мета саміту та на якому рівні будуть представлені учасникиНа саміті Кримської платформи будуть представники близько 40 країн і міжнародних організацій. Детальніше про захід – на інфографіці.

Зазначимо, Гарібашвілі зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Кримську платформу ініціювали як міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини у Криму та сприяння деокупації півострова.

У саміті Кримської платформи візьмуть участь всі країни-члени НАТО. Останньою участь у заході підтвердила Албанія.

Нагадаємо, що США змінили свого представника на саміті Кримської платформи.

Раніше повідомляли, що у саміті Кримської платформи під тиском Росії в останній момент відмовилася брати участь одна з країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: