Німеччина змінила свого представника на саміті Кримської платформи

Читать на русском
Замість міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса на саміт приїде міністр економіки та енергетики Петер Альтмаєр.
Reuters

Замість міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса на саміт приїде міністр економіки та енергетики Петер Альтмаєр.

Про це агентству Інтерфакс-Україна сказала посол Німеччини Анка Фельдхузен.

Федеральний міністр закордонних справ Хайко Маас змушений був терміново скасувати свою участь у Кримській платформі через події в Афганістані. Німеччину на першому саміті Кримської платформи буде представляти федеральний міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр. Зазначають, що він є довіреною особою федерального канцлера Меркель і раніше займав посаду глави федеральної канцелярії.

Кримська платформа: яка мета саміту та на якому рівні будуть представлені учасникиНа саміті Кримської платформи будуть представники близько 40 країн і міжнародних організацій. Детальніше про захід – на інфографіці.

Фельдхузен зазначила, що в 2019 році міністр Альтмаєр брав активну участь в переговорах за контрактом про транзит газу між «Нафтогазом» і «Газпромом».

«Тема енергетичної безпеки в контексті «Північного потоку-2», безумовно, також буде на порядку денному міністра Альтмаєра на полях саміту Кримської платформи», – додала вона.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка 22 серпня відвідає Україну, не залишиться на саміт Кримської платформи, який відбудеться наступного дня.

Зазначимо, що свого представника на саміті змінили також США. Замість міністра транспорту Пітера Буттіджіча делегацію Сполучених Штатів очолить міністр енергетики Дженніфер Гренхолм.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: