США змінили свого представника на саміті Кримської платформи

Читать на русском
Раніше передбачалося, що представляти США на саміті Кримської платформи буде міністр транспорту Пітер Буттіджич
Дженніфер ГренхолмReuters

США замінили свого представника на саміті Кримської платформи. Замість міністра транспорту Пітера Буттіджіча делегацію Сполучених Штатів очолить міністр енергетики Дженніфер Гренхолм.

Про це заявила 20 серпня пресслужба Білого дому.

«Президент Джозеф Байден сьогодні оголосив про призначення президентської делегації до Києва, України, для участі в саміті Кримської платформи та заходах з нагоди 30-ї річниці Незалежності 23-24 серпня 2021 року. Очолить делегацію Дженніфер М. Гренхолм, міністр енергетики США» - йдеться в повідомленні пресслужби.

Крім Гренхолм, до складу делегації увійдуть колишня тимчасова повірена у справах США в Україні Христина Квін і помічник державного секретаря США з міжнародних справ Ендрю Лайт.

26 липня стало відомо, що представляти США на установчому саміті Кримської платформи в Україні 23 серпня 2021 року буде міністр транспорту США Пітер Буттіджич.

Також в саміті Кримської платформи під тиском Росії в останній момент відмовилася брати участь одна з країн. При цьому в саміті Кримської платформи візьме участь Ісландія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: