Кримська платформа: МЗС відреагувало на зміну представника США

Читать на русском
На саміт Кримської платформи прибуде не міністр транспорту США, як планувалося раніше, а міністр енергетики.
Олег НіколенкоДетектор медіа.

Київ вітає участь делегації США на чолі з міністром енергетики Дженніфер Гренголм у саміті Кримської платформи і урочистостях з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка для «Інтерфакс-Україна».

«Ми всіляко вітаємо участь міністра Гренголм. Дуже важливо і символічно, що США будуть представлені на рівні президентської посланниці і члена уряду, зона відповідальності якої грає важливу роль у відносинах України і США», - заявив Ніколенко.

Кримська платформа: яка мета саміту та на якому рівні будуть представлені учасникиНа саміті Кримської платформи будуть представники близько 40 країн і міжнародних організацій. Детальніше про захід – на інфографіці.

Окрім цього, він наголосив, що енергетика – важливий пріоритет стратегічного партнерства України і США.

«Крім участі в саміті Кримської платформи і святкуваннях 30-річчя незалежності, приїзд Дженніфер Гренголм стане чудовою нагодою для наших держав обговорити питання енергетичної безпеки України та Європи в цілому, а також зусилля для боротьби зі зміною клімату», - підкреслив речник МЗС.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що США змінили свого представника на саміті Кримської платформи.

Також в саміті Кримської платформи під тиском Росії в останній момент відмовилася брати участь одна з країн. При цьому в саміті Кримської платформи візьме участь Ісландія.

Раніше ми повідомляли, що у саміті Кримської платформи візьмуть участь всі країни-члени НАТО. Останньою участь у заході підтвердила Албанія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: