Апеляція ВАКС залишила заарештованим майно ексначальника філії УЗ

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу представника власника майна на накладений арешт.
Віталій Цвігун (зліва)фото: прес-служба Закарпатської ОДА

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованим майно колишньої дружини ексначальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Віталія Цвігуна, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях на 103 млн грн збитків.

Таке рішення ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як встановив суд, арешт було накладено на квартиру загальною площею 197 кв. м; два паркомісця площами по 16,2 кв. м кожне, яке належить колишній дружині Цвігуна Олені. Водночас, під час обшуку в квартирі Цвігуна перебувала його колишня дружина. В НАБУ вважають, що вони попри розлучення продовжують проживати разом.

За підрахунками органів правопорядку, ані ексдружина, ані сам Цвігун не мали можливості придбати це майно. Зокрема, в період з 2001 по 2018 сума доходу Олени Цвігун складає 660 284 грн, а самого підозрюваного за період з 2015 по 2020 року – становив 4,45 млн грн. В НАБУ підрахували, що вказана квартира загальною площею 197 кв. м могла вартувати від 10,64 до 14,75 млн грн. Тому органи правопорядку вважають, що ця нерухомість була придбана за рахунок частини коштів, здобутих злочинним шляхом. До того ж, з метою приховування злочинного їх походження і попередження можливої конфіскації реєстрацію нерухомості було здійснено на колишню дружину Цвігуна.

Вивчивши скаргу, судді залишили майно ексдружини підозрюваного заарештованим.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям УЗ та представнику компанії «Вог Аеро Джет». Як встановило слідство, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли УЗ продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Організатором вказаний зловживань, на думку слідства, є представник компанії «Вог Аеро Джет» Анатолій Савич, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці». Раніше суд визначив запобіжний захід ексначальнику філії УЗ Віталію Цвігуну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: