Зловживання на «Укрзалізниці»: ексначальнику філії визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання НАБУ і САП про застосування запобіжного заходу у вигляді застави до підозрюваного.
Віталій Цвігун

Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід у вигляді 181 600 грн застави колишньому начальнику філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Віталію Цвігуну, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях, які завдали 103 млн грн збитків.

Таке рішення 21 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили застосувати до Цвігуна запобіжний захід у вигляді застави розміром 454 тисяч грн і з покладанням процесуальних обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з будь-якою особою, яка працює чи працювала у ПАТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Вог Аеро Джет» (ТОВ «Воленс Трейд»), а також з іншими підозрюваними у вказаному кримінальному провадженні; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають ПАТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Вог Аеро Джет» (ТОВ «Воленс Трейд»), а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково і визначив Цвігуну 181 600 грн застави. Також суд поклав на підозрюваного майже всі обов'язки, крім заборонити відвідувати будь-які приміщення, які належать чи які займають ПАТ «Укрзалізниця» та ТОВ «Вог Аеро Джет».

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям УЗ та представнику компанії «Вог Аеро Джет». Як встановило слідство, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли УЗ продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Організатором вказаний зловживань, на думку слідства, є представник компанії «Вог Аеро Джет» Анатолій Савич, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: