Збитки «Укрзалізниці»: ВАКС дозволив заочне розслідування

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання органів правопорядку про здійснення спеціального досудового розслідування.
Анатолій Савич

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на проведення заочне розслідування стосовно колишнього керівника проектів та програм у сфері матеріального виробництва ТОВ «Вог Рітейл» Анатолія Савича, якого НАБУ і САП вважають організатором завдання 103 млн грн збитків філії ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 12 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям УЗ та представнику компанії «Вог Аеро Джет». Як встановило слідство, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність чинних попередніх контрактів, які дозволяли УЗ продовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Організатором вказаний зловживань, на думку слідства, є представник компанії «Вог Аеро Джет» Анатолій Савич, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці». Оскільки він переховується за кордоном детективи НАБУ просили надати дозвіл на заочне розслідування. ВАКС клопотання задовольнив.

Нагадаємо, ВАКС визначив заставу ексначальнику філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Віталію Цвігуну. Водночас суд відмовився обирати запобіжний захід іншому експосадовцю підприємства.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: