Заволодіння зерном Держрезерву: апеляція ВАКС не змінила запобіжні заходи

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скарги захисників двох підозрюваних родичів на обраний запобіжний захід.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Хлібна база» №76 Дениса Стрельнікова, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні зерном Державного агентства резерву на суму понад 12 млн грн.

Таке рішення 11 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував в.о. гендиректора «Хлібна база» №76 Стрельнікова з альтернативою 454 000 грн застави. Не погодившись з таким рішенням, його адвокат подав скаргу, але її залишили без задоволення.

Також запобіжний захід оскаржив захисник іншого підозрюваного директора ТОВ «Торговий дім «Слобожанщина» Олексія Стрельнікова. Його відправили під нічний домашній арешт. АП ВАКС вирішила не змінювати йому запобіжний захід.

Раніше ВАКС відправив під цілодобовий домашній арешт Сергія Ляхова. Як вважають у НАБУ і САП, саме він є організатором схеми із заволодіння зерном.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76», його родичу-директору приватної фірми та організатору Сергію Ляхову. За версією слідства, навесні 2021 року приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву».

Проте як з'ясувалося під час досудового розслідування, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям. Утім НАБУ і САП вдалося запобігти заволодінню зерном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: