Заволодіння зерном Держрезерву: двом підозрюваним обрали запобіжні заходи

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання органів правопорядку про застосування запобіжного заходу підозрюваним.

Вищий антикорупційний суд заарештував виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Хлібна база» №76 Дениса Стрельнікова, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні зерном Державного агентства резерву на суму понад 12 млн грн.

Таке рішення 3 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Альтернативою арешту йому призначили 454 000 грн застави. У разі внесення грошей на Стрельникова покладуть такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись із населеного пункту, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Також 3 серпня антикорупційний суд відправив під нічний домашній арешт його брата Олексія Стрельнікова, який є директором ТОВ «Торговий дім «Слобожанщина». На нього поклали такі обов'язки: прибувати а першим викликом; не відлучатись за межі Харківської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Раніше ВАКС відправив під цілодобовий домашній арешт Сергія Ляхова. Як вважають у НАБУ і САП, саме він є організатором схеми із заволодіння зерном.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76», його родичу-директору приватної фірми та організатору Сергію Ляхову. За версією слідства, навесні 2021 року приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву».

Проте як з'ясувалося під час досудового розслідування, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям. Утім НАБУ і САП вдалося запобігти заволодінню зерном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: