ВАКС відправив під домашній арешт організатора заволодіння зерном Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання Національного бюро про застосування запобіжного заходу підозрюваному.
Сергій Ляхов зліва

Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт Сергія Ляхова, якого НАБУ і САП підозрюють в організації заволодіння зерном Державного агентства резерву на суму понад 12 млн грн.

Таке рішення 3 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС Ольга Саландяк, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Клопотання детектива – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Сергія Ляхова запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту», – оголосила суддя.

Також суддя поклала на підозрюваного наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з міста Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, підозрюваними та іншими визначеними особами; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76», його родичу-директору приватної фірми та організатору Сергію Ляхову. За версією слідства, навесні 2021 року приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву».

Проте як з'ясувалося під час досудового розслідування, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям. Утім НАБУ і САП вдалося запобігти заволодінню зерном.

Раніше НАБУ і САП розслідували схему із заволодіння зерном ДП «Хлібна база №76» за участі ТД «Слобожанщина».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: