Хто з політиків загинув за нез'ясованих обставин

Читать на русском

Мера Кривого Рогу Костянтина Павлова 15 серпня знайшли мертвим на порозі власного будинку. Павлов загинув від вогнепального поранення, поруч з ним знайшли мисливську рушницю. Правоохоронці поки що не можуть сказати, було це вбивство чи самогубство. Обставини смерті досить загадкові: є відео з камер спостереження в будинку, які зняли останні хвилини життя Павлова, але з відео вирізаний фрагмент. Крім того, з мобільного телефону загиблого видалили все листування. «Слово і діло» пропонує згадати, хто ще з українських політиків загинув за нез'ясованих обставин.

Хто з українських політиків загинув за нез'ясованих обставин – на інфографіці Слово і діло.
Загадкові смерті українських політиківСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У травні минулого року у власному офісі знайшли застреленим народного депутата від групи «Довіра» Валерія Давиденка. Поруч з його тілом знайшли зброю. Слідство у цій справі ще не завершене, але, як і в випадку з Павловим правоохоронці розглядають три версії: вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю.

19 червня 2019-го в Києві загинув нардеп від «Народного фронту» Дмитро Тимчук. Його знайшли вдома з вогнепальним пораненням. Правоохоронці розглядали різні версії – необережне поводження зі зброєю, нещасний випадок, вбивство, суїцид. Але наприкінці 2019 року справу було закрито через відсутність складу злочину: загибель Тимчука визнали самогубством.

У 2015 році було відразу кілька загадкових смертей українських політиків. У січні від вогнепального поранення загинув колишній заступник глави «Укрзалізниці» Микола Сергієнко. Його родичі заявили, що Сергієнко покінчив життя самогубством на тлі переживань через звільнення.

У тому ж місяці знайшли повішеним ексглаву Харківської облради Олексія Колесника. У лютому був знайдений мертвим ексмер Мелітополя Сергій Вальтер. Він повісився напередодні судового засідання у його справі. Вальтера звинувачували в здирстві, відмиванні грошей і створенні організованого злочинного угруповання. Буквально через кілька днів після його загибелі з вікна вистрибнув колишній народний депутат Микола Чечетов.

У березні 2015-го від вогнепального поранення загинули екснардеп Станіслав Мельник і колишній глава Запорізької облради Олександр Пеклушенко. Пеклушенко на той час був підсудним у справі про розгін Євромайдану в Запоріжжі.

Нагадаємо, хто з українських політиків загинув від вогнепальної зброї, можна подивитися на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: