У «Слузі народу» назвали можливу дату виборів нового мера в Кривому Розі

Читать на русском
Згідно із законодавством, позачергові вибори можуть проводитися тільки в кінці березня і в кінці жовтня. Цього року міськрада Кривого Рогу не встигне попросити Раду ініціювати позачергові вибори
Євгенія КравчукГлавком

Нового мера Кривого Рогу після трагічної загибелі міського голови Костянтина Павлова зможуть обрати не раніше весни наступного року.

Про це розповіла народний депутат від «Слуги народу» Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Є певна процедура: має зібратися місцева рада, прийняти певні моменти та відправити їх Верховній Раді. Але у виборчому кодексі є дві дати, коли можуть проводитися позачергові вибори, як і чергові — це кінець березня і кінець жовтня. Очевидно, що на кінець жовтня це неможливо за процедурою виконати, тому що вона має певну тривалість, тому найближчий час — це кінець березня наступного року», — пояснила вона.

Як відомо, 15 серпня в селі Вільне під Кривим Рогом, в Дніпропетровській області, загинув мер Кривого Рогу Костянтин Павлов.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом смерті Павлова. Правоохоронці розглядають три версії загибелі мера.

Крім того, 16 серпня в мережі з'явилося відео з камер відеоспостереження в будинку мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Пізніше в МВС підтвердили справжність відеозаписів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: