Зеленський підписав рішення РНБО щодо водних ресурсів

Читать на русском
Планується, відповідно до плану РНБО, створити міжвідомчу раду з питань водних ресурсів і провести у Верховній Раді закон про питну воду
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Президент України Володимир Зеленський підписав рішення Ради національної безпеки та оборони щодо водних ресурсів в країні.

Текст указу опублікували на сайті президента.

Причинами посилення контролю за водними ресурсами назвали:

  • високий рівень ризиків для водних об'єктів, обумовлений значним забрудненням і виснаженістю;
  • брак адаптаційних можливостей водогосподарської галузі до негативних процесів зміни клімату;
  • незадовільний технічний стан, зношеність та недостатня розгалуженість систем централізованого водопостачання та водовідведення;
  • застарілість технологій водопідготовки для забезпечення населення України якісною питною водою.

Планується, відповідно до плану РНБО, створити Міжвідомчу раду з питань водних ресурсів і провести у Верховній Раді закон Про питну воду. Також Рада повинна буде розглянути законопроєкти про посилення відповідальності за порушення водного законодавства, встановлення рентної плати за спеціальне використання морської води, затвердження цільової програми розвитку водного господарства, екологічного оздоровлення річки Дніпро, посилення відповідальності за буріння і використання свердловин для видобутку підземних вод без належних дозвільно-погоджувальних документів.

Модернізувати систему водопостачання України будуть за рахунок ресурсів міжнародних організацій. Контролювати втілення рішення РНБО в життя буде його секретар.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський скликав чергове засідання Ради національної безпеки та оборони України. Воно відбудеться наступної п'ятниці, 20 серпня.

Раніше Зеленський підписав указ про старт проєкту «Зелена країна». Його мета - за 10 років збільшити площі лісів в Україні на 1 млн гектарів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: