Міністр екології озвучив бюджет проєкту «Зелена країна»

Читать на русском
Для висадки 1 мільярда дерев в рамках проекту Зелена країна, який анонсував Зеленський, на найближчі три роки буде потрібно 2 млрд гривень.
Роман АбрамовськийФото Слово і діло

Для висадки 1 мільярда дерев в рамках проєкту «Зелена країна», який анонсував президент Володимир Зеленський, на найближчі три роки буде потрібно 2 млрд гривень.

Про це заявив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Роман Абрамовський порталу Green Deal у понеділок, 7 червня.

Інтерв'ю міністра захисту довкілля Романа Абрамовського: «Видобувати бурштин стало невигідно»Міністр екології Роман Абрамовський в інтерв'ю Слово і діло розповів про доходи від законного видобутку бурштину, ситуацію з довкіллям в ОРДЛО і про законопроєкт про управління відходами.

«По вартості ми підрахували, що на три роки потрібно 2 млрд грн. Велика частина буде надана за рахунок діяльності державних лісових господарств, також передбачається залучення коштів з державного бюджету. Ми плануємо збільшувати витрати бюджету за рахунок діяльності господарств і вже в цьому році. Як сказав президент, за підсумками першого кварталу дохід лісової галузі збільшився на 1 млрд грн», -сказав Абрамовський.

Міністр додав, що за підсумками року можна буде збільшити надходження до держбюджету і в рази збільшити прибутковість галузі за рахунок руйнування схем з продажу деревини і проведення прозорих аукціонів, а також за рахунок конкурентної боротьби за дефіцитний ресурс.

Крім того, Абрамовський повідомив, що Україна має до 31 липня подати проєкт Другого внеску України (НОВ2) в Паризьку хартію в Секретаріат Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, але консультації з бізнесом ще тривають.

«Консультації з бізнесом і асоціаціями ще не завершились. Є деякі розбіжності, але бізнес вже починає розуміти важливість внеску кожного в подолання кліматичних змін. Більше розмов щодо цього питання у нас відбувається з представниками великого та середнього бізнесу. Я думаю, що не буде опору з боку влади», - сказав міністр в коментарі порталу Green Deal.

Мета проєкту президента «Зелена країна» полягає у збільшенні в Україні за 10 років площі лісів на 1 млн га, із яких в найближчі три роки планується висадити 1 млрд дерев.

Нагадаємо, сьогодні в Києві під час форуму «Україна 30. Екологія» президент Володимир Зеленський заявив, що в найближчі три роки в Україні в рамках проєкту «Зелена країна» висадять 1 млрд дерев - і підписав указ про відновлення лісів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: