Водопостачання Криму не відновлять до деокупації – РНБО

Читать на русском
Проблеми з водою в Криму пов'язані зі збільшенням мілітаризації окупованого півострова, яка спричиняє збільшення витрат води на військові потреби, повідомив міністр.

Водопостачання Криму не відновлять до того часу, поки не відбудеться повна деокупація Кримського півострова.

Таку заяву зробив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков на Київському безпековому форумі у п'ятницю, 23 жовтня.

Проблеми з водою в Криму пов'язані зі збільшенням мілітаризації окупованого півострова, яка спричиняє збільшення витрат води на військові потреби, повідав міністр. Відповідальність за забезпечення води лежить повністю на Росії, підкреслив Резніков.

Деокупація Криму: які результати може дати стратегія МЗССтратегія деокупації Криму, розроблена МОЗ, повинна мобілізувати міжнародний тиск на Росію, вважає експерт.

«Тому питання і розповіді з боку РФ про те, що щось там не вирішується, і це має вирішувати українська сторона, є нікчемними. Сьогодні вони несуть відповідальність за забезпечення будь-якої гуманітарної необхідності, в тому числі водопостачання», - сказав Резніков.

Раніше стало відомо, що в Криму впроваджують третій етап обмежень водопостачання.

Нагадаємо, до анексії АР 85% прісної води надходило через Північно-Кримський канал. Близько 80% від загального обсягу цієї води йшло на сільськогосподарські потреби, решта 20% скидали в водосховища і використовували для постачання населення.

Навесні 2014 Українська влада припинила поставки води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: