Резніков розповів, коли Україна відновить водопостачання до Криму

Читать на русском
Воду до Криму Україна дасть після звільнення Росією окупованих територій. Також РФ повинна забрати свої війська з території України.

Відновлення постачання води до окупованого Росією Криму можливе після звільнення окупованих територій. Також РФ повинна забрати свої війська з території України.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

За його словами, звернення до офіційного Києва від Росії поки не надходило.

«Якщо вони звернуться, буде дуже проста відповідь: звільняйте окупований Крим, звільняйте окупований Донбас, забирайте свої війська з території України, і ми відновимо водопостачання для громадян України у вільному Криму», – пояснив Резніков.

Нагадаємо, у березні в ефірі одного із телеканалів прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що відсутність водопостачання до Криму призведе до гуманітарної катастрофи.

Ця заява спричинила критику стосовно голови уряду. Пізніше Шмигаль написав у Facebook, що деякі його слова «загубилася в шумі студії» і Україна зможе подавати воду до Криму лише після його повернення під контроль України.

Також експерти розповіли «Слово і діло», чи може Україна постачати воду на півострів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: