В Афганістані таліби захопили ще один центр провінції – місто здали без бою

Читать на русском
Це вже восьме велике місто Афганістану, яке впало під натиском талібанських бойовиків протягом останнього тижня і друге за минулу добу
Ілюстративне фотоФото BBC

Бойовики радикального ісламістського терористичного руху «Талібан» 10 серпня взяли під свій контроль відразу два великих провінційних центри. До рук бойовиків без бою потрапило місто Пулі-Хумрі - адміністративний центр провінції Баглан на північному сході Афганістану. Крім того, бойовики захопили місто Фарах - центр однойменної провінції на заході країни.

Про це повідомляє газета The New York Times.

Відзначається, що Пулі-Хумрі дістався талібам взагалі без бою. Це вже восьме місто, захоплене талібами менш ніж за тиждень, і друге місто, взяте під контроль менш ніж за добу. Пулі-Хумрі знаходиться у 230 км від Кабула - столиці Афганістану.

Телеканал Tolo News повідомив, що сили безпеки Афганістану евакуювалися з Пулі-Хумрі та відступили в бік населеного пункту Келагай.

За інформацією телеканалу, в цей же день таліби захопили ключові об'єкти міста Фарах - столиці однойменної провінції на заході Афганістану. Зараз місто повністю контролюється бойовиками.

Нагадаємо, що станом на ранок 9 серпня таліби контролювали центри п'яти з 34 афганських провінцій. Протягом 7-9 серпня палі Зарандж, центр провінції Німроз; батьківщина афганського воєначальника Абдул Рашида Дустума - місто Шеберган, центр провінції Джаузджан; і місто Кундуз, столиця однойменної провінції.

Крім них, протягом доби 8 серпня бойовики змогли захопити центри ще двох афганських провінцій - Сарі-Пуль (провінція Сарі-Пуль) і Талокан (провінція Тахар).

9 серпня таліби встановили контроль над вже шостим провінційним центром Афганістану за останні три дні. Під натиском сил угруповання впало місто Айбак - столиця провінції Саманган на півночі країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: