Таліби захопили ще два центри провінцій в Афганістані

Читать на русском
Бойовики контролюють великі афганські міста Сарі-Пуль і Талокан. Таким чином, угруповання взяло під контроль п'ять з 34 провінцій Афганістану
Ілюстративне фотоReuters

Бойовики радикального ісламістського терористичного руху «Талібан» протягом доби 8 серпня змогли захопити центри ще двох афганських провінцій - Сарі-Пуль і Талокан.

Про це повідомляють Радіо Свобода і Reuters з посиланням на представників афганської влади.

Так, в місті Сарі-Пуль, який є центром однойменної північної провінції, таліби витіснили військових на їх базу за містом. Терористи контролюють в місті штаб-квартиру уряду, в тому числі будинок губернатора, головний офіс поліції та управління національної безпеки. Губернатор провінції Абдул Хак Шафак заявив, що Сарі-Пуль був захоплений вранці 8 серпня.

Також бойовики угруповання контролюють місто Талокан, столицю провінції Тахар. Місто опинилося в руках талібів після того, як вони захопили центральну міську в'язницю. Теоретично, зараз під контролем талібів знаходиться вся провінція, а залишки сил безпеки відступили в район Фархар.

Таким чином, на ранок 9 серпня таліби контролюють центри п'яти з 34 афганських провінцій. Протягом 7-9 серпня палі Зарандж, центр провінції Німроз; Батьківщина афганського воєначальника Абдул Рашида Дустума - місто Шеберган, центр провінції Джаузджан; і місто Кундуз, столиця однойменної провінції.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» в більшості своїх провінцій. Наступ талібів почався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 з 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати й на інші території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: