Таліби взяли під контроль ще одну афганську провінцію – вже шосту

Читать на русском
Станом на вечір 9 серпня таліби взяли під контроль 120 міст, у тому числі шість провінційних центрів
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Бойовики радикального ісламістського терористичного руху «Талібан» 9 серпня встановили контроль над вже шостим провінційним центром Афганістану за останні три дні. Під натиском сил угруповання впало місто Айбак - столиця провінції Саманган на півночі країни.

Про це повідомляє TOLO News 9 серпня.

Айбак остаточно перейшов в руки талібів 9 серпня вдень. Сили безпеки змушені були відступити, бойовики захопили будівлі штаб-квартири поліції та Національного управління безпеки.

Також йдуть запеклі бої в провінціях Балх і Тахар. До 9 серпня таліби взяли під контроль 120 міст, у тому числі шість провінційних центрів. Сили безпеки Афганістану оцінило втрати талібів тільки за 9 серпня в 579 убитих і 161 пораненого. При цьому свої втрати військові Афганістану не розкривають, а «Талібан» не став коментувати інформацію про свої втрати.

Нагадаємо, що станом на ранок 9 серпня таліби контролювали центри п'яти з 34 афганських провінцій. Протягом 7-9 серпня впали Зарандж, центр провінції Німроз; Батьківщина афганського воєначальника Абдул Рашида Дустума - місто Шеберган, центр провінції Джаузджан; і місто Кундуз, столиця однойменної провінції.

Крім них, протягом доби 8 серпня бойовики змогли захопити центри ще двох афганських провінцій - Сарі-Пуль (провінція Сарі-Пуль) і Талокан (провінція Тахар).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: