У Кривому Розі СБУ викрила ОЗУ і «наглядача» за містом

Читать на русском
СБУ викрила злочинне угруповання у Кривому Розі. Члени банди шантажували бізнесменів і вимагали гроші.
ssu.gov.ua

Служба безпеки провела масштабну спецоперацію з викриття одного з найвпливовіших злочинних угруповань Кривого Рогу. Зловмисники шантажували бізнесменів, вимагаючи гроші.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 10 серпня.

Організована злочинність: скільки груп і організацій виявили в 2015-2021 рокахСкільки організованих груп і злочинних організацій було виявлено в Україні в 2015-2021 роках – на інфографіці.

Як повідомляється, банда в основному складалася з місцевих жителів, яких неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за особливо тяжкі злочини. Відрізнялася особливою жорстокістю «силових» методів.

Очолював угруповання кримінальний авторитет, який вже понад 10 років відомий в кримінальних колах як «наглядач» за містом.

«За попередніми даними слідства, зловмисники «спеціалізувалися» на «кришуванні» бізнесу, збиранні «общака» і вимаганні неіснуючих боргів. У разі відмови «боржників» сплачувати за «зобов’язаннями», до них застосовувалася тактика залякувань. Погрози фізичної розправи і нанесення шкоди особистому майну спрацьовували безвідмовно», - розповіли в СБУ.

Правоохоронці затримали ватажка і чотирьох активних членів банди під час отримання чергового неіснуючого боргу. 40 000 доларів передав злочинцям бізнесмен в обмін на свій спокій.

Під час обшуків силовики вилучили гроші, зброю, іноземні паспорти, в тому числі РФ.

Чотирьом учасникам угруповання повідомлено про підозру по ст. 255-1 (поширення злочинного впливу) і ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

СБУ викрила ще одне злочинне угруповання: затримано «смотрящего», який тероризував Кривий РігСлужба безпеки України

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала членів італійської угруповання мафії в Одесі. Раніше були викриті рекетири з Харкова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: