Контррозвідка СБУ викрила агента російських спецслужб

Читать на русском
Служба безпеки України викрила агента російських спецслужб, який незаконно намагався вивезти з країни елементи військової техніки.
Shutterstock

Співробітники контррозвідки затримали жителя Рівного, який намагався вивезти з країни товари для російського військово-промислового комплексу.

Про це розповіли у Службі безпеки України.

Під час поїздки до РФ зловмисник був завербований російськими спецслужбами для пошуку і придбання електроніки, яка використовується для виготовлення військової техніки і озброєнь, зокрема, ракетних.

«У разі успішної реалізації задуму, іноземною стороною планувалося налагодити постійний канал переміщення до країни-агресора товарів військового призначення та подвійного використання. Співробітники СБУ виявили та вилучили товари критичного імпорту, які були підготовлені агентом російських спецслужб для вивезення з України», – йдеться у повідомленні служби.

Затриманому повідомили про підозру за фактом державної зради. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років.

Нагадаємо, нещодавно у ЗСУ також викрили військового, завербованого бойовиками.

Раніше Служба безпеки України викрила в лавах поліції Луганської області колишнього бойовика незаконного збройного формування «Армія Південного Сходу».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: