Псевдоспецслужба готувала низку терактів в Україні – СБУ

Читать на русском
Силовики викрили псевдоспецслужбу так званої ЛНР. Її агенти планували підірвати співробітника СБУ і  ще ряд інших терактів.
фото з відкритих джерел

Силовики викрили псевдоспецслужбу так званої «ЛНР» на підконтрольній Україні території. Її агенти планували підірвати співробітника СБУ

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

і здійснити низку інших терактів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 10 серпня.

Організована злочинність: скільки груп і організацій виявили в 2015-2021 рокахСкільки організованих груп і злочинних організацій було виявлено в Україні в 2015-2021 роках – на інфографіці.

«СБУ вдалося вийти на зловмисника, який займався вербуванням українців у прифронтовій території. Ним виявився 27-річний житель Сєвєродонецька, який вступив до лав так званої «спецслужби ЛНР» у 2018 році. Восени цього ж року він отримав паспорт псевдореспубліки, а за рік ‒ і паспорт громадянина РФ», - йдеться у повідомленні.

Зловмисник сформував агентурну мережу, переважно з числа близьких родичів співробітників СБУ. Він вербував людей, використовуючи шантаж і психологічний тиск, а також погрожуючи фізичною розправою над рідними і незаконним позбавленням майна.

Цей же агент «ЛНР» організував мінування службового автомобіля співробітника СБУ у Луганській області. Однак контррозвідці СБУ вдалося зірвати його план і виявити завербованих агентів.

Зараз встановлюються інші агенти псевдоспецслужби.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила злочинну банду у Кривому Розі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: